Stof tot nadenken

Een (participatie)project in de Oude Kerk in Amsterdam gesitueerd middenin het hart van de Wallen. Rondom de kerk zijn zo’n 25 ramen waarachter prostituees hun diensten aanbieden
In het kerkatelier van de Oude Kerk werkte Sara in het najaar van  2013 samen met buurtbewoners, voorbijgangers, toeristen en prostituees aan een installatie rondom en met de 118 kerkstoelen van de Oude Kerk.
Haar ambitie was om niet alleen samen een werk te maken, maar om tegelijkertijd een actueel onderwerp bespreekbaar en zichtbaar te maken: de positie van de kerk in een buurt omgeven door prostitutie en criminaliteit en de tegenstelling die inherent is aan beide waarden.

Aan de hand van verhalen (van bewoners) over de plek die gedurende enkele maanden verzameld werden, heeft stadsdichter Anna Enquist een klinkend stuk proza geschreven van exact 118 woorden lang. Elk woord werd verwerkt in de bekleding voor een van de stoelen, die daarmee een uniek karakter kregen. Twee maanden lang heeft Sara vervolgens  met een groep doorgewinterde borduurders gewerkt aan het handmatig aanbrengen van details op bijna elke stoel.

Ga voor meer informatie en achtergronden  naar de projectpagina:  Stof tot nadenken

Fotografie: Lisa van Wieringen