2 by 2

Hoe imiteren we de beelden die we dagelijks tot ons krijgen? Welke invloed hebben ze op ons zelfbeeld? De dansers zitten letterlijk aan elkaar vast en spiegelen bewegingen en uitdrukkingen van elkaar. Ze willen wel ontsnappen, maar ze kunnen niet.
In haar werk becommentarieert choreografe Cecilia Moisio (Finland, 1978) de sociale gedragspatronen die ons onbewust opgelegd worden. Haar ongepolijste, multidisciplinaire werk staat bol van de rauwe emotie aan de ene kant en van strakke, gecontroleerde bewegingen aan de andere. In 2013 werd ze genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. Ze is Artist in Residence bij Dansmakers.
Humor en een sterk idealistische inslag zijn twee aspecten die altijd terugkeren in het werk van ontwerper Sara Vrugt (Amsterdam, 1981). De Nederlandse ontwerper wil met haar iconische ontwerpen mensen door een andere bril naar het dagelijkse leven laten kijken. Met behulp van haar discipline overschrijdende collecties, installaties en community art, raakt ze altijd aan maatschappelijke thema’s.

Dans: Naomi Beer, Tielke Hendrikx, Ella van Duijnhoven, Lotte van Oort.

Fotografie: Studio vruGt