Over Sara

Mijn werk is een pleidooi voor steeds beter kijken.

De inhoudelijke zoektocht die ik met mijn werk afleg gaat om het bevragen van meningen, oordelen en conventies, om dat wat echt is te onderscheiden. Dat doe ik in verschillende vormen, waarbij ontmoeting en/of confrontatie altijd een rol spelen.

Belangrijk is de wens om mezelf en het publiek opnieuw te laten kijken naar de wereld, de buren, de ‘ander’. Ik vraag mensen om niet alleen een relatie met het werk aan te gaan, maar daag ik hen uit die ook met elkaar aan te durven. Het uitnodigen van de toeschouwer om participant van het werk te worden komt in bijna al mijn werken en projecten terug; ik leer het leven te begrijpen door de wisselwerking met anderen.

Telkens creëer ik tijdelijke biotoopjes, om op de grote wereld waarin we leven te reflecteren én om daar impact op te maken. In essentie wil ik een heel nieuwe wereld borduren, waarin de regels en verhoudingen opnieuw bepaald kunnen worden en waarin meer ruimte is voor waarachtigheid.

Met mijn werk kom ik in actie en wil ik een bijdrage leveren, hoe klein ook. Samen offline werken en met elkaar een verschil maken staan centraal; mijn projecten zijn een vorm van craftivism. Ik zet kunst in als een milde vorm van activisme, niet door met een vinger te wijzen maar met heel veel aandacht, optimisme en een knipoog.